PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Un barbat a murit ieri, la Barlad, dupa ce o cantitate mare de zapada a cazut peste el, in timp ce deszapezea trotuarul din fata cladirii in care lucra. Barbatul a decedat la spitalul din localitate.

Acesta este cel mai grav caz raportat de autoritati in perioada curenta, insa turturii si zapada de pe cladiri reprezinta un pericol real pentru trecatori, dar si pentru masini. Astfel de incidente pot deveni tot mai frecvente din cauza temperaturilor pozitive din timpul zilei, care faciliteaza desprinderea turturilor si bucatilor de gheata de pe acoperisuri. Indepartarea turturilor revine in sarcina proprietarilor imobilelor, acestia fiind raspunzatori pentru eventualele evenimente neplacute. Cu toate acestea, unde accesul la indepartarea lor este dificil sau cladirile sunt prea inalte, poate fi solicitata interventia Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, un morman de zapada a cazut duminica pe masina unui vasluian, in timp ce vehiculul era parcat langa un bloc din cartierul unde acesta locuia. Autoturismul, in valoare de 20.000 EUR, a suferit avarii importante la plafon, capota si parbriz. Proprietarul avea polita CASCO si urmeaza sa isi recupereze paguba de la compania de asigurari.

Saptamana trecuta, in Timisoara, patru masini parcate in incinta Complexului Studentesc, au fost avariate de zapada care a cazut de pe acoperisul unui camin. Geamurile masinilor au fost sparte si plafoanele au fost indoite. De aceasta data, proprietarii nu aveau asigurari CASCO, asa ca vor fi nevoiti sa suporte integral costul reparatiilor.

Tot in weekend, pe strada Pictor Aman din Bacau, zapada de pe acoperisul unui bloc a distrus mai multe masini. Intr-una din ele se afla o familie, parintii impreuna cu cele doua fetite, acestia scapand nevatamati in urma incidentului. O situatie similara s-a inregistrat si la Iasi, o masina parcata fiind acoperita in intregime de zapada cazuta de pe un imobil alaturat.

In acelasi timp, in Drobeta Turnu-Severin au fost grav avariate cinci masini in urma unor evenimente identice. In acest caz, pentru a-si recupera pagubele, proprietarii autoturismelor intentioneaza sa dea in judecata constructorii care au ridicat acoperisurile, deoarece masinile nu aveau asigurare.

Prin politele de asigurare facultative CASCO sunt acoperite, pe langa avariile in urma accidentelor rutiere, pagubele produse ca urmare a caderii accidentale de corpuri pe masina, dar si cele provocate de greutatea stratului de zapada. Fiind vorba de avarii accidentale, marea majoritate a companiilor de asigurari din Romania acopera aceste riscuri prin politele standard. De asemenea, clientii au posibilitatea de a-si construi polite foarte complexe, in functie de nevoile fiecaruia.Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM