PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Pe fondul unui numar tot mai mare de accidente provocate de masinile inmatriculate in Bulgaria pe teritoriul Romaniei, au crescut si neclaritatile pagubitilor cu privire la modalitatea de despagubire. Astfel, pagubitii trebuie sa cunoasca faptul ca fiecare companie de asigurari din Bulgaria are cate un corespondent Carte Verde in Romania, prin intermediul carora persoanele care au suferit daune isi pot recupera despagubirea.

Conform datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, in primele 6 luni ale anului curent, numarul dosarelor de dauna avizate ca urmare a accidentelor rutiere provocate pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut cu 31% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 1.798 dosare de dauna.

"Totusi, trebuie facuta o diferentiere intre reprezentantii de despagubiri, care intervin atunci cand masina din Romania a fost pagubita in afara granitelor tarii, respectiv in Bulgaria in cazul de fata, legea aplicabila fiind cea din Bulgaria, si corespondentul Carte Verde, care despagubeste atunci cand accidentul a fost provocat de o masina din Bulgaria, pe teritoriul Romaniei, legea aplicabila in acest caz fiind legea locului accidentului, adica legea din Romania", a declarat Sorin GRECEANU, Director General, Fondul de Protectie a Victimelor Strazii.

In aproape toate cazurile, reprezentantii de despagubiri sunt si corespondenti Carte Verde, cu exceptia companiei BULGARSKI Imoti care, din datele existente pe site-ul Fondului de Garantare din Bulgaria are un alt reprezentant de despagubire, si anume UNIQA Asigurari. 

De asemenea, din cele 16 companii autorizate sa practice asigurari de raspundere civila auto in Bulgaria, numai OZK Insurance nu are disponibile datele despre corespondentul Carte Verde nominalizat pe teritoriul Romaniei. In aceasta situatie, chiar daca un asigurator RCA strain nu are un corespondent Carte Verde nominalizat in Romania, trebuie sa va adresati BAAR, care va prelua cazul si va va da instructiuni privind modalitatea de solutionare a daunei respective. 

Identificarea corespondentului Carte Verde nominalizat pe teritoriul Romaniei al companiei de asigurari RCA al masinii din Bulgaria care a produs accidentul se poate face si cu ajutorul unei aplicatii existente pe site-ul Biroului Asiguratorilor Auto din Romania, in baza datelor din polita RCA a vehiculului vinovat, la urmatorul link:www.baar.ro.

"In concluzie, eu as spune ca persoanele din Romania nevinovate/prejudiciate printr-un astfel de accident de circulatie produs din vina unui vehicul din Bulgaria, asigurat RCA/Carte Verde sau neasigurat, legal inmatriculat in Bulgaria sau nu, chiar daca ceva mai tarziu sau ceva mai greu, isi vor primi despagubirea cuvenita in toate cazurile", a mentionat Sorin GRECEANU.


 

 Get Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM