PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

In Bucuresti soferii ar putea plati o taxa unica de 150 de lei pentru recuperarea masinilor ridicate de firmele specializate. Mai mult, soferii care blocheaza trotuarele se pot trezi cu rotile autoturismelor blocate iar taxa de deblocare ar putea fi de 50 de lei. Potrivit unui proiect de hotarare, initiat de consilierul municipal PNL Horia Scarlat, pentru ridicarea unei masini cu masa sub 2.500 de kilograme se va plati o taxa de 50 de lei. Transportul acesteia ar putea costa 50 de lei iar pentru o zi de depozitare proprietarii autoturismelor ar putea plati tot 50 de lei.

Daca proiectul va fi aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, atunci taxa de 150 de lei va deveni obligatorie pentru toate firmele de ridicat masini care isi desfasoara activitatea in Capitala. Proiectul de hotarare mai prevede ca programul de desfasurare a activitatii de blocare, ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor va fi de duminica de la ora 24 pana sambata la ora 24.

La solicitarea cetatenilor, reprezentantilor primariei sau a Brigazii de Politie Rutiera, "hingherii de masini" pot lucra si duminica, dar numai in cazul in care sunt solicitati sa deblocheze caile de acces ale unor institutii publice care-si desfasoara activitatea non stop. Recuperarea masinilor ridicate sau deblocarea rotilor se vor face de luni pana sambata, intre orele 8-20 si duminica intre orele 8-14. Masinile vor fi eliberate doar proprietarului, in baza certificatului de inmatriculare in original.

Tarife diferentiate dupa greutatea masinii

Pentru masinile cu masa peste 2.500 de kilograme, deblocarea rotilor ar putea costa 70 de lei, ridicarea, 70 de lei, transportul, 70 de lei, iar depozitarea inca 70 de lei. In total, pentru recuperarea unui astfel de vehicul proprietarii ar trebui sa plateasca 210 lei. Pentru masinile cu o greutate mai mare de 4.000 de kilograme, taxa de ridicare ar putea fi de 100 de lei, cea de transport, de 100 de lei iar cea de depozitare, 100 de lei. In total, recuperarea masinii din adaposturile "hingherilor" ar putea costa 300 de lei. Pentru rulote si remorci tariful de depozitare pentru 24 de ore ar putea fi de 50 de lei, daca au masa de pana in 2.500 de kilograme, de 70 de lei pentru cele cu masa de pana in 3999 de kilograme si de 100 de lei pentru cele cu masa de peste 4.000 de kilograme.

"Am stabilit acest tarif in functie de gradul de suportabilitate a populatiei. In alte tari, unde salariul mediu este in jur de 2.500 de euro, aceasta taxa este de 100 de euro. La noi s-a ajuns ca un om sa-si dea tot salariul pentru a-si putea recupera masina", a declarat initiatorul proiectului, consilierul municipal Horia Scarlat. Proiectul de hotarare a fost depus la Primaria Capitalei pe 13 aprilie si urmeaza sa fie supus dezbaterii publice.

www.gandul.infoGet Adobe Flash player


Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|

© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM