PRIMA PAGINA CE ESTE CONSTATAREA AMIABILA? GHIDUL DE ASIGURARI AUTO INTREBARI FRECVENTE DESPRE ASIGURARILE AUTO LEGISLATIE INSTITUTII SI ORGANIZATII DESPRE NOI
Omniasig

Aboneaza-te GRATUIT
la Newsletterele de Asigurari si Pensii!

Inregistreaza-te si alatura-te celor
peste 16.000 de abonati.


by sigla

Statisticile la nivel european arata ca 14% din daunele inregistrate pot fi clasificate drept fraude si ca 35% dintre cei care detin o polita de asigurare auto incearca sa insele companiile de asigurari. Romania intra in media europeana, reprezentantii CSA declarand ca frauda in asigurarile auto a ajuns la 15% din numarul total de dosare. Aceasta a fost tema emisiunii dedicate asigurarilor si pensiilor private, difuzata ieri la RFI - Radio France Internationale. Invitati au fost Madalin ROSU, Sef Serviciu Managementul Daunelor, GENERALI Asigurari, Alexandru CIUNCAN, Secretar General APPA - Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor, si Alex ROSCA, Redactor Sef al Publicatiilor PRIMM..

"Fie ca este vorba despre fraude usoare/de oportunitate sau de fraude grave, de tipul accidentelor simulate, trebuie sa admitem ca ne confruntam cu un fenomen care a luat amploare si care la noi in tara inca nu se pedepseste cum ar trebui. Cea mai eficienta cale de combatere a acestei probleme este o colaborare mai stransa intre companiile de asigurari. Cine incearca sa fraudeze astazi o companie, cu siguranta va incerca si cu alta maine", a declarat Madalin ROSU.
Conform reprezentantului GENERALI, printre motivele care determina romanii sa incerce sa fraudeze societatile de asigurari se afla: nevoia de bani, ideea ca platesc de ani buni asigurare, dar nu au fost niciodata despagubiti, convingerea ca nu pot fi prinsi cu usurinta si chiar dorinta de a arata ca sunt capabili de asa ceva.

"Ceea ce la noi inca nu se intelege este ca frauda reprezinta o infractiune care se pedepseste cu inchisoarea. In plus, niciun asigurat nu ar trebui sa ramana indiferent la acest fenomen. Cresterea fraudei duce la cresterea daunelor si, in final, la cresterea tarifelor politelor de asigurare. Am convingerea ca evolutia fraudei in asigurari este strans legata de modul in care companiile de profil vor sti sa le comunice clientilor beneficiile reale ale politelor pe care le ofera", a punctat Alexandru CIUNCAN.

Ideea unei comunicari mai eficiente si a unei cooperari intre companiile de asigurari a fost reluata in mai multe randuri in cadrul discutiei, in contextul in care este un lucru demonstrat faptul ca, in perioade de criza, fenomenul de frauda este in crestere.

Pentru a asculta intreaga emisiune, click aici!



Get Adobe Flash player






























































































































































































































Asigurari Asigurari| Pensii Private| Constatare Amiabila| Asigurarea Locuintelor| Asigurarea Masinilor| Asigurari de Viata| XPRIMM.RO| Revista PRIMM Asigurari si Pensii| ICAR Forum | Forumul International de Asigurari Reasigurari - FIAR| Insurance Profile| evoMAG|





© 2017 Constatul Amiabil MEDIA XPRIMM